Musslor
Tisdagslyx, deluxe!

I gårkväll så frågade en kompis om någon ville ha ett kg musslor... Och hur kan man tacka nej till ett sådant erbjudande?! Nä precis, går inte. Så jag slängde mig på bussen o fick en underbart te, hundmys och musslor! Dessa söta små krabaterna har jag tvättat och kollat så att de var mer levande än döda, fräst upp i smör, vitlök, persilja, salt o peppar, o stutligen lite vitt vin.
650g musslor
150g smör (LAKTOSFRITT)
4st klyftor vitlök
3 msk hackad persilja
2dl vitt vin
(använde Retsina, rekommenderar ett torrt vin)
Salt o peppar efter smak (ca 1,5 tsk salt)

How to clam - hihi...
Skölj o skrubba av musslorna lätt, knacka på musslorna för att kolla om de lever,
de som fortfarnde är öppna efter knackningen åker i soporna.
Fram med en panna, relativt hög värme, i med smöret, skala och hacka vitlöken.
När smöret slutat fräsa i med vitlök och musslor.
Tillsätt vinet efter 2 minuters fräsning, o då även salt, peppar o persilja.
Koka tills musslona öppnat sig. Klart!

Serveras med lite citron och ev lite bröd för att få i sig det läckra spadet.

Enjoy.