Hör och häpna! Veganska och glutenfria munkar!

Här kommer en favorit!
 
Munkar!
 
Enkla, billiga, goda, glutenfria, nötfria, veganska osv! 
 
(går fin fint att göra som pannkakor!)
 
Till två personer behöver du:
 
1 dl vego mjölk
2,3 dl glutenfritt mjöl 
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 msk äppelcidervinäger 
1 msk agavesirap/lönnsirap
1 st mogen banan
 
3-4 msk kokosolja till stekning
 
 
Då kör vi! 
1. Ner med allt i en blender, mixa tills klumpfritt.
Eller:
1. Ner med alla ingredienser i en skål, fram med mixerstaven, mixa tills klumpfritt.
2. Låt vila i 10 min.
3. Fram med munkjärnet, medelvärme på spisen, du kanske behöver sänka värmen efter en stund (eller så är det bara på min gamla spis...). 
4. I med kokosolja, ca 1/2 tsk i varje munkhål. 
5. När smeten har vilat i 10 min, klicka ut en tsk munksmet i varje hål.
6. Vänd med hjälp av en tesked eller en gaffel när du ser att kanterna börjar bli gyllenbruna. 
7. Låt munkarna vila på hushållspapper, när det svalnat något pudra över vaniljsocker.
8. Serveras som dem är eller med någon sylt till! Goda även efter några timmars vila, perfekt till picknick! 
 
Vill du göra dem nyttigare eller mer matiga, halvera mjölmängden och tillsätt havregryn istället! 
Lycka till! 
 
 
Vegan