SommarlÀngtan!

Idag Àr en bra dag, förutom magontet, som aldrig vill försvinna, men borde vÀnja mig snart...
 

Bilden lĂ€ngst ner i inlĂ€gget Ă€r frĂ„n i somras dĂ„ jag tog min dĂ„ 11 Ă„riga lillebror och Ă„kte Karpathos, Grekland, i en vecka... Åh, lĂ€ngtar tillbaka till vĂ€rmen! Bara nĂ„gon vecka efter semestern blev jag sjuk, vĂ€ldigt sjuk och blev inlagd en vecka pĂ„ Gastro i Malmö (mag-tarm specialisterna!). Jag fick SKIT diagnosen Crohns...
http://www.magotarm.se/diagnoser-tillstand/diagnos-behandling/crohns-sjukdom/
 
 
 
 
 
Och blev sjukskriven, lÀnge, kÀkade kortison och blev sÄ svullen och ljuskÀnslig... Pigg som bara den och sen ingen energi alls. En dag bra och sen tvÄ dÄliga... Runt sju olika mediciner för Crohns eller "kronisk inflammatorisk sjukdom" har jag fÄtt testa, och alla biverkningarna som kommer med starka mediciner. Till hemskheten hör det till att jag alltid har varit extra kÀnslig (ja mot allt, typ.) och ingen av dessa mediciner funkade pÄ mig. LÄngtidssjukskriven, arbetslös och knappt 22 Är gammal. Hur fan gick det till?

Vid Ärskiftet gick min sjukskrivning ut, och jag fick söka jobb (rÀkningarna och speciellt hyran ska betalas). SÄ jag sadlade om, frÄn Kock - Servitris till Personlig Assistent. Och whops, 75% anstÀlld.

Problemet Àr nu detta att jag har ont, i kroppen (lite som feberont, men mest hela tiden.) och magen sÄ klart. FrÄn att bara undvikt laktos till att helt plocka bort gluten ocksÄ. Och ÀndÄ fÄr magen sina ryck i mellan Ät.
Efter ca tvĂ„ mĂ„naders vĂ€ntetid sĂ„ ska jag Ă€ntligen fĂ„ prata med min lĂ€kare (PÅ TELEFON) nu i veckan och sĂ„ fĂ„r vi se vad som hĂ€nder.

KonsultlÀkaren har skickat remiss till en kurator, dÄ mina provresultat Àr rÀtt okej men jag mÄr lÄngt ifrÄn okej.
SÄ inte nog med att man inte mÄr bra, helt plöstsligt Àr det "nog" psykiskt. Samtalet med kuratorn handlade om min mage, lÀkarvÄd och "hur fan gör vi nu dÄ?".... Inget i samtalet indikerade pÄ att det skulle vara jag som "inbillade mig"... Menar hur fan skulle det gÄtt till, jo men jag "inbillar" mig att jag mÄste gÄ pÄ toalett 5-8 gÄnger om dagen (och inte bara för att kissa...), frivilligt plockar bort gluten och laktos, kÀkar tom mer soja och andra "subsitit" Àven mÀrkt att sÄ mycket veggo sÄ möjligt gör att kroppen mÄr "bÀttre".
 
 
 
 
 
Nej detta Àr inte en inbilling. Det Àr dÀremot psykiskt pÄfrestande att bli av med jobb pÄ grund av sjukdom, stÀlla in saker stup i kvarten (kompisar, familj och hobbys blir lidande.) och ovan pÄ allt inte bli trodd, det Àr det vÀrsta.
 
Visst gillar jag uppmÀrksamhet, men inte till dettta priset. Kom igen, koloskpoi undersökningar Àr ju fan snudd pÄ övergrepp.
 
Jag vill bara mÄ bra.
 
 
NÀr svaret pÄ, var Àr du om ett Är? Blir, jag vill vara frisk, eller Ätmistonde inte ha sÄ ont hela tiden.
DÄ Àr det trist att vara 22 Är.
 
Och ÀndÄ har jag min egen lÀgehet. Ett starkt psyke, en vilja som Àr svÄr att knÀcka o sÄ mycket passion för mer Àn bara köket! SÄ Àven om allt kÀnns tufft i mellan Ät har ju det rÀtt bra. Jag kan bli sjuk och ÀndÄ fixa min vardag (eller nÀstan i alla fall), men det hÀr "flytet" saknar jag. 
 

Det hÀr med att behÄlla ett jobb nÀr man ena dagen mÄr toppen och andra knappt kommer upp ur sÀngen, Àn mindre kan Àta, dÄ illamÄendet tar över helt... HuvudvÀrk och "feberontet" (alltsÄ ingen feber men samma smÀrta) kommer som ett brev pÄ posten, eller en kÄt tonÄring. 

Alla ni dÀr ute med CROHNS hur gör ni, vad har ni för behandling/allternativ behandling? Jobb som fixar sjukskrivningar...? Osv..! 

I och med att jag arbetar som personlig assistent kan jag sova pÄ arbetstid eller i alla fall vila, absolut inte samma stress som restaurangbranschen men sÄ klart inte samma utmaning (jo visst psykiskt kan det vara pÄfrestande) men inte som i ett kök. AlltsÄ bÄda positivt och negativt. KÀnns som ett STORT misslyckande att behöva byta bransch pga en sjukdom som inte ens (hela tiden) syns pÄ provresultaten... Men snart borde det vÀnda, och pÄ mitt "pluskonto" finns ju alla extrajobb inom restaurang sÄ nÀr jag KAN och har lust finns alltid köksmöjligheterna!


Lite positivare inlÀgg kommer ;)
 
MÄste klÀmma in att jag och mamma avnjöt ett "söndagsmys" paket pÄ Ystads Saltsjöbad nu i helgen, Àlskar det stÀllet. Lugnet, maten och havet...! 
 
http://www.ysb.se/erbjudanden/sondagsmys-eller-romantisk-weekend/ 
 
 


Men att skriva av sig Àr sÄ skönt !
Och idag Àr jag ledig och dÄ vÀntar det bÀstatasta som finns, att sova middag! 
 
Crohns - Glutenfritt - I refuse to sink - Kronisktsjuk - Lund - persoligassistent - tjej22Ă„r