Odling

Att odla kunde vara sÄ beroendeframkallande kunde jag inte tro. VÄrt hem blir bara grönare och grönare! Som julklapp och födelsedagspresent till oss sjÀlva (jag och min man) sÄ investerande vi i en liten drivbÀnk och en vÀxthuslampa. BÀsta investeringen pÄ lÀnge. Sen dess har jag shoppat loss pÄ fröavdelningen och igÄr sÄdde jag över 16 olika sorters Àtbara saker. Koriander och basilika Àr det som för tillfÀllet gÄr Ät mest, kanske för att de andra kryddorna inte har tittat upp Àn. Just basilikan och koriandern har jag köpt fÀrdiga pÄ willys eller ica, sen planterat om och vips! Jag brukar ta sticklingar av basilikan, sÄ en planta Àr nu fyra plantor! 
 
 
 
Till kvĂ€llsmys Ă„t vi igĂ„r burrata, tomater, olivolja, flingsalt, svartpeppar och egenodlad basilika. Med lite bröd till. Åh sĂ„ gott! Och lyxigt att pĂ„ vinter (Ă€ven om jag vill kalla nu vĂ„r, för jag lĂ€ngtar sĂ„ efter vĂ„ren!) kunna plocka sina egna kryddor. 
Bilden under till vÀnster Àr mina odlingar som jag satte igÄr. 6 olika sorters tomater, minigurka, smultron, jordgubbar, björnbÀr, paprika, purjolök, rÀdisor, avlÄnga rÀdisor, citron och papaya. Krukorna Àr gjorda av tidningspapper, vill du ocksÄ göra krukor av tidningspapper klicka hÀr. LÄdorna som de stÄr i Àr egentligen lÄdor som vi brukar ha under sÀngen med sÀngklÀder. Bilderna till höger Àr pÄ senaste kattplantan (Totoro ligger pÄ kattgrÀset). 
 
  
 
DIY - Kryddor - Odling - PaperPotter