Citronpaj med MarÀngtÀcke - Gluten o Laktosfri

Sommar, vad vore sommar utan paj? Speciellt en syrlig citronpaj med ett himmelskt marÀngtÀcke..! 

 

Citronpaj med MarÀngtÀcke

 

 

En normalstor paj

 

Fyllning

3 st. citroner (zest & juice)

3 st. Àggulor

125 g smör (laktosfritt!)

1,5 dl strösocker

 

SmÀlt smöret, under tiden vispa ihop citronsaften samt zest, socker och Àggulorna. Se till att smöret stÄr en inte allt för hög vÀrme och vispa försiktigt ner citronblandningen i det smÀlta smöret. Rör om och lÄt bubbla upp, ta av frÄn vÀrmen nÀr konsistensen Àr krÀmig. LÄt svalna.

 

Pajskal

Klicka pĂ„ lĂ€nken, LÄNK  sĂ„ kommer ni till Pecanötspajen, anvĂ€nd er av pajdegsreceptet i det inlĂ€gget. OBS! GrĂ€dda klart pajen utan fyllning, alltsĂ„ ingen ”förgrĂ€ddning” utan pajen grĂ€ddas pĂ„ en och samma gĂ„ng, 200 grader i 15-20 minuter!

 

MarÀng

3 Àggvitor

2 dl strösocker

 

Vispa upp Àggvitorna, nÀr du kan vÀnda pÄ skÄlen utan att Àggvitorna slÀpper, dÄ Àr det lagom.

SÀnk till en lÀgre hastighet pÄ vispen och hÀll i sockret under omrörning. Vispa tills jÀmn och fluffig marÀng.

 

Bygga paj!

 

Fram med pajskalet, kleta ner citronkrÀmen, pÄ med marÀngen (du kan spritsa, skeda eller anvÀnda en slickepott) se till att tÀcka citronkrÀmen med marÀngen. Nu har du tvÄ val, brÀnn av marÀngen med en blÄslampa  eller sÀtt in pajen i en varm ugn (200 ovanvÀrme) tills fin gyllenefÀrg.

 

 

Citronpaj - Glutenfritt