Chokladkaka !
Gluten och laktosfri underbar och superenkel chokladkaka to die for!

Börja snällt med att sätta på ugnen, 150 grader blir grymt bra!
2 st ägg
1,5 dl muscovadosocker
1 dl strösocker
1,5 dl glutenfritt mjöl
4 msk kakao
100 g smält laktosfritt smör
Kokosflingor och matolja till formen!
Step 2
Vispa 2 ägg med 1,5 dl ljust muscovadosocker och 1 dl vanligt strösocker, vitt och fluffigt!
Tillsätt 1,5 dl valfrtt gluftenfritt mjöl, 4 msk kakoa, 100 g smält laktosfritt smör och blanda försiktigt.
(jag använder mig av
Ta fram valfri form, jag tycker om "höga" kakor (tårtor) och använder oftast en mindre (diametern) men högre form, men en helt normal springform blir super! Olja in med vanlig matolja och strössla med kokosflingor.
I med smeten i den strösslade formen, in i den heta ugenen i ca 24 min, kolla med en sticka, lite kladdigt är bara gott. Låt svalna, och server kyld med en klick laktosfri yoghurt, grekisk eller turkisk!

Vill du göra livet ännu godare... Tips! Häll i hälften av smeten, pausa! Strössla över lite chiafrön, linfrön och choklad (jag använde mörk chokladpellets...) på med resten av smeten och gör som ovan!

Serveringsförslag! Mina råa kakaonibs börjar bli slitna (gamla!? därav den mesiga färgen...).

Pussen!
Wow så fin sida och så duktig du är finaste du ❤️❤️❤️