Sommarlängtan!

Idag är en bra dag, förutom magontet, som aldrig vill försvinna, men borde vänja mig snart...
 

Bilden längst ner i inlägget är från i somras då jag tog min då 11 åriga lillebror och åkte Karpathos, Grekland, i en vecka... Åh, längtar tillbaka till värmen! Bara någon vecka efter semestern blev jag sjuk, väldigt sjuk och blev inlagd en vecka på Gastro i Malmö (mag-tarm specialisterna!). Jag fick SKIT diagnosen Crohns...
http://www.magotarm.se/diagnoser-tillstand/diagnos-behandling/crohns-sjukdom/
 
 
 
 
 
Och blev sjukskriven, länge, käkade kortison och blev så svullen och ljuskänslig... Pigg som bara den och sen ingen energi alls. En dag bra och sen två dåliga... Runt sju olika mediciner för Crohns eller "kronisk inflammatorisk sjukdom" har jag fått testa, och alla biverkningarna som kommer med starka mediciner. Till hemskheten hör det till att jag alltid har varit extra känslig (ja mot allt, typ.) och ingen av dessa mediciner funkade på mig. Långtidssjukskriven, arbetslös och knappt 22 år gammal. Hur fan gick det till?

Vid årskiftet gick min sjukskrivning ut, och jag fick söka jobb (räkningarna och speciellt hyran ska betalas). Så jag sadlade om, från Kock - Servitris till Personlig Assistent. Och whops, 75% anställd.

Problemet är nu detta att jag har ont, i kroppen (lite som feberont, men mest hela tiden.) och magen så klart. Från att bara undvikt laktos till att helt plocka bort gluten också. Och ändå får magen sina ryck i mellan åt.
Efter ca två månaders väntetid så ska jag äntligen få prata med min läkare (PÅ TELEFON) nu i veckan och så får vi se vad som händer.

Konsultläkaren har skickat remiss till en kurator, då mina provresultat är rätt okej men jag mår långt ifrån okej.
Så inte nog med att man inte mår bra, helt plöstsligt är det "nog" psykiskt. Samtalet med kuratorn handlade om min mage, läkarvåd och "hur fan gör vi nu då?".... Inget i samtalet indikerade på att det skulle vara jag som "inbillade mig"... Menar hur fan skulle det gått till, jo men jag "inbillar" mig att jag måste gå på toalett 5-8 gånger om dagen (och inte bara för att kissa...), frivilligt plockar bort gluten och laktos, käkar tom mer soja och andra "subsitit" även märkt att så mycket veggo så möjligt gör att kroppen mår "bättre".
 
 
 
 
 
Nej detta är inte en inbilling. Det är däremot psykiskt påfrestande att bli av med jobb på grund av sjukdom, ställa in saker stup i kvarten (kompisar, familj och hobbys blir lidande.) och ovan på allt inte bli trodd, det är det värsta.
 
Visst gillar jag uppmärksamhet, men inte till dettta priset. Kom igen, koloskpoi undersökningar är ju fan snudd på övergrepp.
 
Jag vill bara må bra.
 
 
När svaret på, var är du om ett år? Blir, jag vill vara frisk, eller åtmistonde inte ha så ont hela tiden.
Då är det trist att vara 22 år.
 
Och ändå har jag min egen lägehet. Ett starkt psyke, en vilja som är svår att knäcka o så mycket passion för mer än bara köket! Så även om allt känns tufft i mellan åt har ju det rätt bra. Jag kan bli sjuk och ändå fixa min vardag (eller nästan i alla fall), men det här "flytet" saknar jag. 
 

Det här med att behålla ett jobb när man ena dagen mår toppen och andra knappt kommer upp ur sängen, än mindre kan äta, då illamåendet tar över helt... Huvudvärk och "feberontet" (alltså ingen feber men samma smärta) kommer som ett brev på posten, eller en kåt tonåring. 

Alla ni där ute med CROHNS hur gör ni, vad har ni för behandling/allternativ behandling? Jobb som fixar sjukskrivningar...? Osv..! 

I och med att jag arbetar som personlig assistent kan jag sova på arbetstid eller i alla fall vila, absolut inte samma stress som restaurangbranschen men så klart inte samma utmaning (jo visst psykiskt kan det vara påfrestande) men inte som i ett kök. Alltså båda positivt och negativt. Känns som ett STORT misslyckande att behöva byta bransch pga en sjukdom som inte ens (hela tiden) syns på provresultaten... Men snart borde det vända, och på mitt "pluskonto" finns ju alla extrajobb inom restaurang så när jag KAN och har lust finns alltid köksmöjligheterna!


Lite positivare inlägg kommer ;)
 
Måste klämma in att jag och mamma avnjöt ett "söndagsmys" paket på Ystads Saltsjöbad nu i helgen, älskar det stället. Lugnet, maten och havet...! 
 
http://www.ysb.se/erbjudanden/sondagsmys-eller-romantisk-weekend/ 
 
 


Men att skriva av sig är så skönt !
Och idag är jag ledig och då väntar det bästatasta som finns, att sova middag! 
 
Crohns - Glutenfritt - I refuse to sink - Kronisktsjuk - Lund - persoligassistent - tjej22år
Jimmy

Stackare då, låter inte alls så trevligt.. Får bara hoppas på att det blir bättre.
Sedan har du ju instagram där du bakar och lagar massa mat hemifrån som ser väldigt frestande ut.
Så du får väl ta och promota din instagram profil, slänga upp några bilder och kanske även recept på bloggen också? Så vi andra också kan se på mästerverken ;)
Så blir det lite restaurang aktigt iaf.

Svar: Så vad tycks om min förvandling ?! :D
Filippa