Glutenfritt Bröd!
Bovete- och majsbröd
Ett glutenfritt och saftigt bröd!

Ingredienser:
600g kallt vatten
20g jäst
20g honung
175g majsmjöl
175g bovetemjöl
2 tsk salt
40g fiberhusk
Tillsätt saltet, vispa om, nolla vågen och tillsätt nu 40 gram fiberhusk (väljer du pshysallium husk eller liknande kommer brödet få en grövre konstisens men det borde göra tricket det med), vispa, och vänta inte för länge mellan att du har tillsatt husket och vispa runt, annars kommer du få klumpar och det vill vi undvika!
Låt vila under plastfolie i 2 timmar.
Olja in händer och bakbord, ut med degen och vänd ihop den, olja in en brödform och stjälp ner degen, nu är det bara en timmes jäsning kvar!
När det har gått 50 minuter sätt på ugnen, 150 grader. Nu har degen jäst i en timme dags för gräddning, in med formen långt ner i ugnen, skvätt lite vatten i botten av ugnen, i med en termometer (inställd på 95 grader) och stäng luckan!
När brödet har kommit upp i temperatur, ta ut formen och stjälp upp brödet på ett galler, vänta med att skära upp tills brödet har svalnat, kommer kännas gummiaktigt och "oklart" annars.
Tips är att skära upp hela brödet och sedan förvara i frysen, upplever dock att detta bröd är helt okej (färskt) i 2-3 dagar framme.
