Pecannötpaj!
Go kväll!

Dagen har varit bra, syskontid, läkartid och lite (liiiiiiite) shopping. Nu ska här testas en ny medicinekombination och även ta det väldigt lugnt i fyra veckor. Skönt, kan andas lite igen!
- Pecannötpaj -
(Till en paj)
Detta receptet är skapat innan min gluten-"bajs"-överkänslighet kom, så receptet skrivs därför med vetemjöl, men byt mot valfritt glutenfritt mjöl och följ anvisnigarna på paketen, dvs om det finns för just pajdegen.
Pajdeg
3 dl gf-mjöl
125 g kallt smör (LAKTOSFRITT)
1 krm salt
3 msk kallt vatten
Ner med rubbet i en skål, smöret i småbitar.
Knip ihop degen, alternativt kör den i en köksassistent, inte för länge!
Låt vila i kylen i ca 15 minuter (blir mer lätthanterligt då!).
Kalva ut degen mellan två bakplåtspapper, 3-4 mm tjock är rätt lagom.
Ta försiktigt av det översta pappret och med lite känsla vänd över pajskalet i formen.
Nagga med en gaffel, förgrädda i ca 10 minuter på 175 grader.
Fyllningen
AKA - THE YUMMIE STUFF!
125 g laktosfritt smör
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
2 msk glutenfritt mjöl
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
200 g pecannötter
Ta fram din kastrull med tjockast botten!
Ner med butter (smör alltså...), sirap, socker, mjöl och låt bubbla upp. Låt sjuda i ca 5-8 minuter, ta av från värmen och rör i nötterna (OBS! Viktigt med nötterna först, då tempen sänks en aning, blir lätt äggröra annars, jag har testat...).
Piska äggen lite lätt, och blanda ner vaniljsockret i äggskålen.
När sockerkletet varit av värmen i ca 7-10 min då är det dags för äggen!
Blanda ner äggen i kletet och häll ner i det förgräddade pajskalet.
In i ugnen i ca 45-50 minuter på 175 grader.
Släng eventuellt in lite folie ovan på pajen om det känns som den får för mycket färg.
Låt svala och njut av denna underbara skapelse!













mums