Citronpaj med Marängtäcke - Gluten o Laktosfri
Sommar, vad vore sommar utan paj? Speciellt en syrlig citronpaj med ett himmelskt marängtäcke..!
Citronpaj med Marängtäcke

En normalstor paj
Fyllning
3 st. citroner (zest & juice)
3 st. äggulor
125 g smör (laktosfritt!)
1,5 dl strösocker
Smält smöret, under tiden vispa ihop citronsaften samt zest, socker och äggulorna. Se till att smöret står en inte allt för hög värme och vispa försiktigt ner citronblandningen i det smälta smöret. Rör om och låt bubbla upp, ta av från värmen när konsistensen är krämig. Låt svalna.
Pajskal
Klicka på länken, LÄNK så kommer ni till Pecanötspajen, använd er av pajdegsreceptet i det inlägget. OBS! Grädda klart pajen utan fyllning, alltså ingen ”förgräddning” utan pajen gräddas på en och samma gång, 200 grader i 15-20 minuter!
Maräng
3 äggvitor
2 dl strösocker
Vispa upp äggvitorna, när du kan vända på skålen utan att äggvitorna släpper, då är det lagom.
Sänk till en lägre hastighet på vispen och häll i sockret under omrörning. Vispa tills jämn och fluffig maräng.
Bygga paj!
Fram med pajskalet, kleta ner citronkrämen, på med marängen (du kan spritsa, skeda eller använda en slickepott) se till att täcka citronkrämen med marängen. Nu har du två val, bränn av marängen med en blåslampa eller sätt in pajen i en varm ugn (200 ovanvärme) tills fin gyllenefärg.